Massproductions – Sculptures From the Factory

8 februari19 mars 2023
Tidigare utställning

Var kommer konsten in? Den frågan ställde vi på Sven-Harrys Konstmuseum när vi bjöd in formgivarna Magnus Elebäck och Chris Martin, grundare till det internationellt erkända möbelföretaget Massproductions. Utställningen Massproductions – Sculptures from the Factory undersöker kopplingen mellan industri och konst, den mystiska ”x-faktorn” – det som gör bra design fantastisk. Ja, vad är den omätbara specialingrediensen som utmärker vissa produkter? Är det magi, logiskt tänkande eller en kombination av båda? Många frågor och svar kan du hitta i utställningens lekfulla och konstnärliga upplysande installationer.

Prisbelönte Chris Martin är utbildad på Royal College of Art och har tidigare samarbetat med den internationellt erkände designern Jasper Morrison och arkitekten Thomas Sandell. Chris Martin har tagit emot ett av Nordens största designutmärkelse, Bruno Mathsson-priset år 2020. Magnus Elebäck är utbildad på Beckmans School of Design och har tidigare arbetat på bland annat IKEA.

Bland några av Massproductions mest trogna kunder finns Cartier, Dior och Louis Vuitton. Designduon har dessutom vunnit pris i kategorierna Årets möbelproducent och Årets möbel under Scandinavian Design Awards 2023.

Gästcuratorer: Chris Martin och Magnus Elebäck
Utställningsarkitektur: Paul Vaugoyeau
Texter i utställningen: Clara Block Hane
Översättning texter i utställningen: Amanda Larsson
Grafisk Design: Figur

Du kanske också gillar