Exklusiv konsert med Iiris Viljanen

13 juni 2024

kl 18

Iiris Viljanen har byggt upp ett rykte som en av Sveriges främsta liveakter. Vid ett unikt tillfälle gästar hon Sven-Harrys Konstmuseum i en exklusiv konsert med låtar från nya albumet ”Själsligt uppvaknande vid Slussen”.

Den hyllade musiken från albumet är en vindlande, omtumlande, både sorgsen och humoristisk odyssé om läkeprocessen genom en kris. Kontakten med naturen har hjälpt den finska kompositören och låtskrivaren Iiris Viljanen till att känna ett sammanhang, få distans och ny energi. Konserten är ett unikt tillfälle att uppleva musiken mitt bland konstverken i utställningen Carl Fredrik Hill & Fanny Churberg – mot ett nytt landskap.

Som lyssnare dras du in direkt av det inledande eposet ”Ett litet liv” som väller fram med intensivt ordflöde och närmast The Band-levande riv, och du släpper knappast taget förrän allting tio låtar senare avrundas i en livsluttrad soulserenad med textraderna ”En ny vecka i det här livet, jag börjar bli van/Ger mig ut i våren och nu hörs Fredrik över stan/Så har det låtit inom mig i så många år”.

Sven-Harrys Konstmuseums publik ges tre låtar från nya albumet ”Själsligt uppvaknande vid Slussen”. Albumet, som släpptes den 26 april är resultatet av en kris – och just ett uppvaknande.

Ingår i entrépriset.
Ingen föranmälan.
Kvällen möjliggörs med bidrag från Kulturfonden Sverige och Finland.

Kompositören och pianisten Iiris Viljanen. Foto: Per Kristiansen

Du kanske också gillar